Започват нови консултациите за състав на ЦИК

Партии и коалиции отново при президента за консултации

Президентът Румен Радев свиква на допълнителни консултации парламентарно представените партии и коалиции – за излъчване на председател на Централната избирателна комисия.

Причината е, че от коалицията ГЕРБ-СДС оттеглиха единствената номинация за поста – тази на Красимир Ципов. На консултациите, проведени на 5 май, срещу неговата кандидатура се обявиха от БСП, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов видя в ситуацията политически капан. И така се стигна до ситуация, в която президентът трябва да назначи новите 15 членове на изборната комисия, но няма нито една кандидатура за председател на ЦИК.

До момента останалите парламентарно представени политически сили не са коментирали казуса. Консултациите при президента ще се състоят от 08:00 часа на „Дондуков“ 2. След тях процедурата по избор на ново ръководство на ЦИК ще продължи с изслушване на всички кандидати за членове на изборната комисия.

източник www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

Абонирай се за новини от 60sekundi.com

Абонирай се за ТОП ПРОДУКТИ И ОФЕРТИ от Bg-Oferta.com

Успешно се абонирахте за получаване на актуални новини

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Новините днес - 60sekundi will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d bloggers like this: