Учениците в Гърция се завръщат в клас след задължително самотестване за COVID-19

четвъртък, 06 май 2021, 18:00 ч.

Учениците в Гърция се завръщат в клас след задължително самотестване за COVID-19

Резултатите от тестовете трябва да бъдат публикувани в онлайн платформа.

Над 1,1 милиона ученици и 127 300 учители се връщат на училище от понеделник, когато началните и средните училища ще отворят врати отново, съобщава в. „Катимерини“. Изданието отбелязва, че връщането в училище ще става след задължително самотестване, каквото се изискваше и при отварянето на гимназиите през април.

Безплатни комплекти за самотестване са били предоставени от аптеките в цялата страна на преподавателите и учениците, които са се регистрирали в правителствената база данни, за да се тестват ден преди началото на учебните занятия. Резултатите от тестовете трябва да бъдат публикувани в онлайн платформа, която ще генерира бележка, разрешаваща присъствието в училище, ако тестът е отрицателен, или ще насочва лицата към ново тестване в обществен медицински център, ако тестът е положителен.

Самотестването ще се извършва веднъж седмично, а резултатите ще бъдат валидни една седмица след теста. Отварянето на учебните заведения не включва детските градини, уточни правителството вчера.

http://www.bnews.bg/

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

Абонирай се за новини от 60sekundi.com

Абонирай се за ТОП ПРОДУКТИ И ОФЕРТИ от Bg-Oferta.com

Успешно се абонирахте за получаване на актуални новини

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Новините днес - 60sekundi will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d bloggers like this: