Светослав Малинов: Правителство ще имаме до началото на август

През последните години имахме три-четири служебни правителства и не усетихме някакви сътресения

Убеден съм, че независимо от резултатите след повторните избори ще има воля за правителство. Дори резултатите да са сходни, дори на теория да са същите. Просто вече партиите ще имат друг мандат от избирателите.“

Това каза в интервю за БНР доц. Светослав Малинов, ръководител на Катедра „Политология“ във Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и бивш евродепутат от групата на ЕНП.

Сега избирателите на всички партии, дори най-непримиримите и най-нетолерантните ще видят, че трети избори са съвършено безсмислени, заяви Малинов в предаването „Преди всички“.

Фактите ще бъдат изцяло на страната на воля за формиране на правителство, категоричен е той.

Още когато се видя структурата на този парламент, стана ясно, че трябва някоя от партиите да направи много тежък компромис, за да се получи правителство. Нито една от партиите не може да направи този компромис веднага, от първия път, но от втория всички ще бъдат наясно със залозите.“

В голяма степен мрачните прокоби и тежките заклинания, които бяха изказани за сегашните избори важат по-скоро за вторите бързи предсрочни избори, смята Светослав Малинов.

Сега все още сме в рамките на една очаквана и нормална ситуация, независимо че никой не я искаше.“

Според доц. Малинов обединение на патриотичния вот, както и обединение на партии, останали под изборната бариера, са неизбежни, защото „това е много рядък шанс за партии, които се провалиха на предишните избори, да имат възможност за поправителна сесия само след три месеца“.

Сроковете, в които България може да стои без правителство, са кратки, подчерта Малинов, който прогнозира, че ще имаме правителство до началото на август.

През последните години имахме три-четири служебни правителства и не усетихме някакви сътресения, а в някои от тях имаше по-високо доверие от редовните, посочи още преподавателят.

 >

източник www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

Абонирай се за новини от 60sekundi.com

Абонирай се за ТОП ПРОДУКТИ И ОФЕРТИ от Bg-Oferta.com

Успешно се абонирахте за получаване на актуални новини

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Новините днес - 60sekundi will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d bloggers like this: