„Мая, вън!“ скандират протестиращи пред скандалния строеж на Алепу

вторник, 04 май 2021, 12:00 ч.

"Мая, вън!" скандират протестиращи пред скандалния строеж на Алепу

На мястото са кметът на Бургас Димитър Николов, депутати и активисти на ГЕРБ.

„Мая, вън!“ скандират протестиращи пред скандалния строеж край Алепу. На мястото са се събрали около 80 човека, предимно млади хора от Приморско. Сред тях са и  кметовете на Бургас Димитър Николов и на Стара Загора Живко Тодоров, както и депутати и активисти на ГЕРБ.

Повод за протеста стана новината от края на миналата седмица, че скандалният строеж има нов собственик – общинарят от Приморско Стоян Василев. Той е брат на Здравко Василев, станал популярен от риалити формата „Биг брадър“ .  Здравко Василев обаче бе трети в кандидат-депутатската  листа на „Изправи се! Мутри вън“ на изминалите парламентарни избори. 

Протестиращите са разпънали плакати с надписи „Това ли е лятната резиденция на Мая Манолова“, „Мая, това ли е новият морал“, „Затова ли искахте властта“. Чуват се и възгласи „Къде се скри Христо Иванов“.

ГЕРБ спря това чудо на природата – светът не е виждал такова нещо – да се укрепи свлачище със строеж на хотел. Ето как чрез подставени лица новосформираното мнозинство се опитва да придобие хотел. Така ли ще управлява?“, питат протестиращи.

Само преди броени дни самата Мая Манолова се разграничи от новия собственик на скандалния строeж чрез видео обръщение от Алепу. Манолова уточни, че макар новият собственик да  е брат на Здравко Василев, от „Изправи се! Мутри вън!, нямали нищо общо с бъдещото строителство на ваканционен комплекс.

Самият Здравко Василев също се разграничи от действията на брат си.

На 29 април бизнесменът и общински съветник от Приморско Стоян Василев обяви, че ще строи „Алепу Вилидж“, след като закупил компанията „ГБС Турс“, заедно с проекта за ваканционно селище. Василев обясни, че предишният собственик искал да се освободи от този обект, тъй като му носел негативи. И припомни, че решението на бургаския съд, с което се обявява за нищожно строителното разрешително за „Алепу вилидж“, се обжалва.

http://www.bnews.bg/

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: