Коридорите за ваксиниране без записване продължават до 9 май. След това – ако има ваксини

Коридорите за ваксиниране без записване ще продължат да работят 9 май. След това ще бъде преценено дали има достатъчно ваксини и ще бъде решено дали т. нар. зелени коридори ще се запазят, каза министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов на брифинг във вторник.

„Трябва да се направи анализ за бройките необходими ваксини по фазите за личните лекари и тези, които имат основание да ги получат. Ако имаме достатъчно количество ваксини, които да обезпечат ваксинирането по фазите и остават бройки ваксини, зелените коридори могат да бъдат удължени“, каза Ангелов при пристигането на нова доставка от ваксините срещу COVID-19, цитиран от БТА.

Той добави, че се наблюдава голям интерес към ваксинирането в т. нар. зелени коридори в големите градове, а в по-малките населени места той е по-нисък.

Във вторник работата на коридорите за ваксиниране без предварително записване продължава. На 4 май ще работят центрове във всички области в България, с изключение на Хасково, Смолян, Разград и Плевен. Списък с работещите пунктове за ваксинация и работното им време можете да намерите тук.

Във вторник в България пристигнаха 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech. През май държавата очаква всяка седмица същото количество ваксини на тези производители, а през юни се очаква количеството да се увеличи до 410 000 дози ваксини на седмица.

Властите съобщиха, че за периода април – юни у нас се очакват над 5,5 милиона от одобрените в ЕС ваксини.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: