Бойко Борисов: Демокрацията е скъпо удоволствие

Бойко Борисов критикува остро своите опоненти

Премиерът в оставка Бойко Борисов не издържа и ден, без да се появи публично. В момента тече извънреден брифинг на ГЕРБ, на който Борисов критикува новоизбраните партии в парламента, както и президента Румен Радев

Партиите са длъжни да направят стабилно правителство, това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ.

„Ние сме били токсични. А БСП не е ли токсична? ДПС и ДБ не са ли токсични? Дойде да си мерим думите“, каза той.

Изтъкна, че в ЦИК ГЕРБ били малцинство. Там имало представители на ДБ и БСП. Сега ВМРО изпаднали под 4 % и побързали да отнемат възможност да имат членове на ЦИК.

Не може г-жа Нинова да иска по бързо да закриваме НС, защото Борисов продължава да управлява“, каза Борисов и отново напомни, че от вота е минало вече 1 месец.

„При този насипен парламент, кога ще има пълен мандат. Никога“, заяви той за промените в ИК за мажоритарния вот.

„Как се съшиха така в парламента, че отпадна намалението на субсидията„, обясни Борисов  за идеята за 1 лев субсидия.

Отново напомни препоръките на ЕС да не се пипа ИК преди вот.

„Целта бе една единствена – ЦИК да се даде в ръцете на кандидата за президент“, каза Борисов. Поясни, че за да бъде диктатът пълен, НС не приела методология. Зачуди се дали ще назначи всички или ако му дадат неудобни кандидати, може да откаже.

Още по смущаваща терминология и затова от сутринта умували с юристите. Намекна, че се нанасят щети на демокрацията. „Какво значи в един закон да напишеш при възможност. Какво значи това?“, каза той и даде за пример видеонаблюдението. Попита и кога ще направят и обществените поръчки.“

Засегна и машинното гласуване, като попита кога ще закупят и нови машини.

„Как ще разнесат машините до Америка, Азия – с тирове, лодки, самолети. Как ще ги инсталира, кой ще ги наблюдава. Или там са създали организация за фалшифициране“, каза той. Сетил се коя е печатницата на мастит депутат на БСП, където ще трябва да отпечатат хартиените бюлетини, ако в дадена секция машините се счупил.

Изтъкна, че машините не били защитени

Десетки милиони пари на данъкоплатеца ще изтекат. Защото тогава пак няма направят правителство, а служебното на Радев ще продължи„, каза той. „Няма да има и следващо правителство, независимо от резултата“, убеден е той.

Коментира и отношенията между ЕС и Русия. В Черноморския регион вместо платноходките, навлезли най-мощните разрушителни. В събота с ЕС работили и съюза приели декларация за правата на човека. Напомни, че на шефът на ЕП Сасоли му била наложена санкция от Русия.

„Обвинявам съм много пъти за Балкански поток, за туризма и добрите отношения с Русия и продължавам да смятам, че това е правилна политика. Но не може да мълчим за Навални и други“, каза Борисов и разкритикува Радев и опонентите си, че не вземат отношение по важните международни теми.

източник www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: