Милен Цветков – орисан да търси правда!

Какви въпроси провокира смъртта на журналиста и имаме ли вече отговори?

„Блажени изгонените заради правда, защото тяхно е царството небесно“. (Матей глава 5, стих 10). Журналистът Милен Цветков – непримирим, търсещ справедливост, борещ се за правда до последния си дъх.

На 19 април през 2020 година, на Великден, той си отиде при тежка катастрофа в столицата. Джип се врязва в колата на Милен Цветков с 99 км/ч.

Следва вълна от реакции, негови близки, както и непознати остават шокирани от трагедията.

Една година след смъртта на Милен Цветков, делото още не е приключило на първа инстанция. По думите на адвоката на близките му Менко Менков то още не е приключило, защото много скоро влезе от фазата на досъдебното производство в Първоинстанционния съд, предава Евроком.

На 12-и май ще бъде насрочено поредното съдебно заседание, за което са призовани останалите свидетели в списъка към обвинителния акт на Прокуратурата.

Според адв. Менко Менков отежняващо вината обстоятелство е, че по време на инцидента около катастрофата е имало изключително много хора, които по чудо са спасили живота си.

По- думите на адвокат Менков делото би могло да бъде приключено на първата съдебна инстанция до края на календарната година.

На фона на 112-ото място по свобода на словото през последните години от живота си един от най-добрите журналисти в България Милен Цветков си търси място в телевизионната среда. След като една от големите национални телевизии прекъсва договора му, той остава без работа за известно време.

Цветков е чувствал липса за това, че не се занимава с телевизия – попрището, за което е призван, но до последно той отказва да говори по тази тема или да се оплаква в публичното пространство.

Две години по-късно се появява Люба Ризова, която е с над 20 години опит в телевизионната журналистика у нас. Тя кани Милен Цветков в ТВ1, в предаването „Алтернативата“ като водещ.

Според Цветков няма такова нещо като истина. По думите му споделена от много хора субективност се превръща в нещо, което след това наричаме истина.

Близките му го описват като човек излязъл извън рамката, със собствен стил, собствени сетива за работата, авторитетите за него са били нещо преходно. Оставал е верен единствено и само на себе си, позовавайки се на личните си ценности и убеждения.

През очите на любовта всичко изглежда красиво. През очите на любовта гледа и Милена Иванова, която през последните години на живота на Милен Цветков стои до него, подкрепя го и му дава опора. Тя написа и книга за него „379 дни с Милен Цветков„.

Милена споделя пред нас гордостта и радостта на обичания журналист да се върне отново към призванието си. Щастието да получи отново журналистическа карта за него две години по-късно е било несравнимо.

Ние зрителите ще запомним Милен Цветков с неговата харизма, която виждахме и от малкия екран. Ще го запомним с точните коментари, с будния дух, с това, че ни представяше актуалните теми по безкомпромисен начин. Благодарим му, че посвети живота си на зрителите, които бяха част от неговото обично семейство.

източник www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: