Станислав Балабанов: Ако бяхме предложили кабинет, щяха да ни задушат

От тези, които чрез политическата си агония взимат решения, срамни за суверена

Която и партия от протеста да предложи правителство, ще бъде задушена, заяви депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов, предаде репортер на БГНЕС.

Балабанов коментира днешното провалено заседание на парламента, на което депутатите не успяха да вземат решение дори за дневния си ред, след като ГЕРБ, БСП и ДПС се въздържаха при гласуването.

За това върнахме този мандат. В противен случай щяхме да бъдем задушени от тези, които чрез политическата си агония взимат решения, срамни за суверена. Всички чакат да се промени нещо. Ето, имаме повод – Изборен кодекс, за да може да ходим на по-честни избори, а всеки един от нас да гласува по много по-честен и прозрачен начин“, посочи Балабанов.

Тези от ГЕРБ, които популистки предлагаха мажоритарната система чрез популистки ход, за да ни поставят в неудобна ситуация, защо вчера гласуваха „против“ на Правна комисия?“, попита още депутатът, който сравни предложението за мажоритарни избори с това за нова конституция на страната.

Просто да печелят време и тупкат топката“, смята той.

Ще идем на нови избори и суверенът отново ще раздаде картите. Виждате каква е ситуацията в пленарна зала. 50 срещу 100 и кусур „въздържали се“ – не става“, допълни още той.

източник www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: