„Има такъв народ“ не се оставиха да ги хързулнат

Политическата логика сочи, че макар и с декларирана на първо четене подкрепа, та чак даже и от ГЕРБ, един кабинет на ИТН, с недостатъчния си брой депутати в парламента, в действителност ще бъде зависим от интересите на едни или други мнозинства там, ще бъде бойкотиран в решенията си, торпилиран от протести и т.н.

Така, че правителство на ИТН е обречено по вход, какъвто и вой за измамени надежди да се вдига. В далекосрочен план този ход сега, на отказ от мандат, е най-точният и уместен, ако наистина целта е промяна.

ИТН не се оставиха да ги хързулнат.

И никакъв героизъм няма в решението, просто има реализъм и прагматизъм. Политиката и властта са друг вид шоу и от екипа на Слави Трифонов явно са си дали сметка за това. И никакви гласоподаватели не са излъгани – Трифонов нищо не е обещавал, поне аз не съм виждала тезиси за управление. Всеки вот – в неманипулираната си част – е израз на свободна воля. Е, очевидна такава е била волята на близо 18% тук за ИТН и над 30% в чужбина.

Ако пък Трифонов беше взел мандата мантрата щеше да е: айде сега, чалгар ще ни управлява, какво разбира той, кой му дърпа конците….

Пророкуванията за фаталност на варианта служебен кабинет, за ужасът нови избори, за трусове, са очаквани и резонни толкова, колкото и обратните заклинания – за моментална стабилност и дълбока ревизия.

А иначе, навикът е страшна сила, и раздялата с десетилетния навик на един вид управление е тежка дори за борците с него.

Кармелита Тонева

източник www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: