ВМРО: „Мутрите“ и хората на Слави потъпкаха всякакви демократични принципи

ВМРО: „Демократите“, „Мутрите“ и хората на Слави потъпкаха всякакви демократични принципи

Утре, 28.04.2021г. (сряда), в 8.30 ч. пред Народното събрание ВМРО организира акция срещу ревизията на изборните правила, които новите депутати възнамеряват да гласуват и на второ четене тази седмица. 

Патриотите изглежда са дочули, че ще има нови избори побързаха да се включат в политическия цирк с извънредна акция. Хората, които безпринципно крепиха мутренското управлението на Борисов, сега скачат срещу промените в изборния кодекс.

Ето какво гласи съобщението, публикувано на партийната страница на шкембе воеводите:

„В петък в пълно съгласие представителите в 45-ото НС приеха отпадането на броя секции в страните извън ЕС, с което върнаха водещата роля на етническата партия ДПС и Ердоган в българския политически живот. Приеха на първо четене и напълно популисткото и опасно за демокрацията, за правото на личен избор и тайната на вота гласуване по пощата. Днес в НС в правната комисия „Демократите“, „Мутрите“ и хората на Слави тенденциозно отнеха правото на ВМРО да има свои представители в секционните комисии и РИК-овете. Право, което ни се полага като партия с двама представители в Европейския парламент. Това ние като част от 44-ото НС не си го позволихме спрямо ДБ, да речем. Защото за нас политиката е въпрос на чест, морал и честни правила на провеждане на изборите.

Новите лица на българския парламентаризъм обаче очевидно разбират доста повратно избора на народа и с откровен реваншизъм вървят към нещо много опасно – диктат в името на собственото си политическо оцеляване.

Какво следва оттук нататък – отмяна на чл. 1 от Конституцията и провъзгласяването на депутатските им мандати като безсрочни и унаследяеми.

Това, госпожи и господа, не е демокрация, не е парламентаризъм. Това е необолшевизъм по Сталин!“.

източник www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: