Веселин Дремджиев: Вярвам, че наистина ще победим накрая

Борисов с две думи каза, че връщат мандата и после говори още 15 минути. Това е неговият профил, той може да говори каквото си иска.

Дори да приемем, че колегите продължават да го излъчват, събаряйки останалата част от програмата си и показвайки неуважение към гостите си, поне след това е нужна проверка на фактите. Това е големият проблем. Хората не могат да гласуват информирано, да знаят какво става в тази държава и на кого да дадат доверието си, ако не им се каже от медиите. Иначе няма смисъл. Връщаме се в онова време преди 10-ти ноември. Но тогава хората знаеха, че слушат пропагандата с едно ухо.

Това заяви в предаването „Алтернативата“ журналистът Веселин Дремджиев.

Неговото предаване, което е критично към властта, спря да се излъчва, а като мотив бяха посочени търговски спорове. Не се изключва обаче да става дума за натиск. В крайна сметка проблемът бе разрешен, а предаването – върнато.

„Борисов казваше, че протестите от лятото са били опит за преврат. Всъщност превратът успя, но той успя в трите основни медии – bTV, Нова и БНТ. След като е възможно тези три да се включват на живо и да предават картина от Facebook профила на министър-председателят в оставка, който говори като политическо лице, явно, че превратът е успял в медийната му част. А тя е изключително важна за това, което предстои – изборите. Може да не си на власт, но ако имаш лоби в най-големите телевизии, твоето доминантно място е гарантирано, поне до юли“, коментира още Дремджиев.

„Вярвам, че наистина ще победим накрая. Иначе защо го правим? Какъв е смисълът? Много често гледам децата, младите. Няма начин човек да не се амбицира. От там започна сриването преди изборите – когато студентите и младите останаха вкъщи и гледаха напоителните му изявления. В един момент видяха, че зад страхотните лафове, които ги забавляваха, има друга действителност и започнаха да се осъзнават“, посочи още Дремджиев.

източник www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: