Бразилия не одобри руската ваксина „Спутник V“ заради „твърде големи“ рискове

Бразилският здравен регулатор не одобри вноса на руската ваксина срещу COVID-19 „Спутник V“ заради „придружаващи рискове“. Според властите в Бразилия няма достатъчно данни, които да гарантират безопасността, качеството и ефективността на ваксината.

Всички членове на регулатора, Анвиза, гласуваха единодушно в понеделник да не одобрят руския препарат, който властите в страната пожелаха да използват в борбата с пандемията.

Представител на регулатора е коментирал, че след преглед на документите и информацията от други здравни власти, са стигнали до извода, че „придружаващите рискове“ са твърде големи.

Руската ваксина „Спутник V“ в началото беше приета скептично по света, но публикуваните резултати в авторитетното медицинско издание The Lancet показаха 91,6% ефективност.

Бразилия е втората най-тежко засегната страна в света от коронавируса, след Съединените щати. Почти 15 милиона са потвърдените случаи, а досега починаха близо 400 хиляди души с COVID-19.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: