Бойко Борисов: Промените в Изборния кодекс целят служебна победа на Радев

Това била и причината президентът да бави мандата

Според премиера в оставка Бойко Борисов промените в изборното законодателство ще се направят, за да се гарантира служебна победа на държавния глава Румен Радев на предстоящите президентски избори.

„Променят Избирателния кодекс, ама той не е за тия избори важен, той е важен за президентските избори, така че някой услугва на президента, за да има служебна победа. Да видим дали ще е така, някой като почне да прави с умисъл нещо, винаги народът го наказва. Явно, президентът колкото и да се мотае, а той се мотае само поради една тема – да си смени правилата изборните за президентските избори“, каза Борисов по време на среща с представители на туристическия сектор.

Пред тях той съобщи, че ще бъде приет националният План за възстановяване и устойчивост.

„Утре ще приемем и плана и ще го пратим, като искат, то не е библия, може след това да се поправи, да се преписва, да се слага, те са гъвкави документи, това е ежедневен преговор с Европейската комисия, с хората, които дават пари. Планът за подпомагане не искат да коментират, нали само казват – не е хубаво, добре, дайте да видим вашия и да го сравним. Ето, аз извадих кабинета, казах – това ще са министрите, това са, хората да знаят за кого гласуват. Дават ни един премиер, който само да ходи и да върне мандата. Няма министри, няма екипи, няма какво ще се прави във всичките тези сфери“, коментира премиерът в оставка.

източник www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: