Над 56% искат правителство, но едва 28% вярват, че ще има такова

сряда, 14 април 2021, 17:00 ч.

Българите по-скоро биха предпочели да има правителство на обявяващите се срещу ГЕРБ сили, отколкото да има нови избори. Това показва последното проучване на „Галъп“, проведено сред 831 души между 12 и 14 април.

Обществото обаче е скептично, че правителство ще може да се състави.

Според социологическата агенция е възможно нови избори да донесат още гласове на Слави Трифонов, но може да се стигне и до мобилизация в полза на ГЕРБ.

54,7% от запитаните смятат вота от 4 април за честен, а 36,6% са на обратното мнение. По-малък дял избиратели обаче са останали доволни от резултата – 43,8%, докато недоволни са 52,8%.Сред неудовлетворените от резултата от изборите са симпатизантите на БСП, но също и привърженици на „Изправи се, мутри, вън!“, както и на по-малки формации.

Според 41,7% от анкетираните никой не е спечелил истински тези избори. 5,8% пък смятат, че и ГЕРБ, и опонентите им са спечелили. Директното сравнение дали печели ГЕРБ или „антиГЕРБ“ е 19,8% на 26,5% в полза на „антиГЕРБ“.

От „Галъп“ отчитат, че българите в момента са подчертано скептични по отношение на възможността за съставяне на ново правителство. 64,4% казват, че такова няма да се създаде, докато едва 28,1% смятат, че ще се създаде.

http://www.bnews.bg/

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: