Опасно ли е да спим до смартфона си?

Човек от раждането си е заобиколен от различни източници на излъчване, но смартфонът не е най-опасният от тях, написа в статия в портала WeChat ученият Шан Чжинан от пекинския университет Цинхуа

По неговите думи засега няма свидетелства за взаимна връзка между мобилните телефони и образуването на злокачествени тумори. Според класацията на канцерогените на Международната агенция по изучаване на рака, подобно излъчване е в категорията 2B и 3. То се равнява на това, изпускано от киселите краставички и кафето, предава dnes.bg.

Но според специалиста Шан Чжинан трябва да се обърне сериозно внимание на канцерогените от първа категория, тъй като те наистина предизвикват рак. Към тях се отнасят тютюнът, слънчевите лъчи и отработените автомобилни газове.

Що се отнася до силното излъчване на мобилния апарат, то зависи от работното му състояние. То е по-силно по време на разговор и предаване на данни, и по-слабо, когато смартфонът е в покой в близост до леглото ни. Шан Чжинан съветва да се използват слушалки при продължителни разговори за снижаване на въздействието на излъчването върху главата ни.

Здравето на живущите в близост до базовите клетъчни станции на джиесема също не е застрашено според китайския експерт.

www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: