Най-голямата пивоварна в света изля милиони литри бира в река

Пивото е унищожено заради пандемията

Най-голямата пивоварна в света AB InBev изля милиони литри бира в река Маас от пивоварната си в Юпил, Лиеж, съобщава БГНЕС.

Бирата е била приготвена преди шест месеца и е запечатана в бурета, като срокът ѝ на годност е шест месеца. Заради затворените кафенета и ресторанти, които са единствените места за продажба на наливна бира, пивоварите нямаха друга възможност, освен да изхвърлят бирата. Те уверяват, че операцията е извършена в съответствие с разпоредбите за безопасност на околната среда.

InBev разполага със собствена пречиствателна станция. „След като достигне съответните срокове, бирата се изхвърля в Маас“, обясни мениджърът на пивоварната Стивън Ван Белегем. От известно време заведенията, които са заредили с бира, връщат кеговете обратно, тъй като нямат възможност да ги използват. За пивоварите единственият изход е да ги изпразнят, за да имат чисти бурета, които да бъдат готови при повторното отваряне на ресторантите.

Според Белгийската федерация на пивоварите, през миналата заради блокирането са останали непродадени 445 000 000 чаши бира, като по-голямата част от тях е била наливна. В края на февруари AB InBev заяви, че годишните ѝ печалби са намалени наполовина по време на пандемията от коронавирус и свързаното с това затваряне на заведенията, припомня изданието.

Източник: https://www.dunavmost.com/

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: