Меркел е за пълно затваряне на Германия

Институтът по вирусология „Роберт Кох“ отчете 17 855 новозаразени и 104 смъртни случая за последното денонощие

Германският канцлер Ангела Меркел е за цяла Германия да бъде затворена за кратко, за да бъде пресечено експоненциалното увеличение на случаите на коронавирус, информира БТА и NOVA

Става дума за мост към повече нормалност. Този „мост“ трябва да продължи кратко„, казаха източници, които са присъствали на разговори на ръководството на ХДС.

Армин Лашет, премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия и претендент за наследник на Меркел, беше предложил нещо, което той самият нарече „мостов локдаун„, който да бъде в сила, докато не бъдат ваксинирани повече хора, и чрез който да бъде ограничено повишаващото се разпространение на заразата.

Институтът по вирусология „Роберт Кох“ отчете 17 855 новозаразени и 104 смъртни случая за последното денонощие. В неделя данните обикновено са малко по-ниски, защото в края на седмицата се правят по-малко изследвания. Но преди седмица „Роберт Кох“ отчете нови 12 196 заразени и 68 починали, което показва, че случаите се увеличават.

Седемдневната заболеваемост на 100 000 души нараства от 127 преди седмица до 129, посочи институтът. Ръководителят му Лотар Вилер определи положението като „много, много сериозно“.

Според данни от 70 болници от цялата страна все повече млади хора биват хоспитализирани с респираторни инфекции, а интензивните отделения бързо се пълнят.

Тъй като заболеваемостта е висока, а обхватът на ваксинацията в Германия засега остава ограничен, организаторите на популярни панаири и фестивали заявиха, че такива мащабни събития няма да могат да се състоят, докато не бъде постигнат колективен имунитет.

Източник: https://www.dunavmost.com/

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: