Индия е новият епицентър на пандемията от COVID-19

Индия е новият епицентър на пандемията от COVID-19

Днес бяха регистрирани рекорден брой нови случаи – над 150 хиляди. В отговор на това, в страната започна „фестивал на ваксината“. 

С разгарянето на заразата в Индия бяха регистрирани 839 смъртни случая за последното денонощие, което е петмесечен рекорд. Това принуди властите да наложат строги ограничения в движението на хората и затваряне на магазини през този уикенд. Много градове опустяха, предаде БНТ.

В същото време по призив на премиера Нарендра Моди започна четиридневна кампания, наречена фестивал на ваксината. Властите се хвалят, че имунизирането на населението върви с най-бързи темпове в света, като Индия надминава САЩ и Китай. За 85 дни са сложени над 100 милиона дози, но някои щати съобщават за недостиг на ваксини.

Франция преживява трета национална карантина и също ускорява ваксинирането. Срокът между двете дози на и РНК ваксините се удължава от четири на шест седмици, за да се обхванат повече хора.

Здравният министър Оливие Веран каза, че темповете на заразяване намаляват, но е рано да се отхлабят мерките.

В Нидерландия направиха експеримент с отваряне на лунапарк – за първи път от месеци. Бяха пуснати 2000 билета онлайн, но всеки посетител над 12 години трябваше да си направи тест за коронавирус. Продадени са 75% от билетите и това показва, че не всички хора са готови да се тестват, дори заради любимо забавление.

Източник: https://www.dunavmost.com/

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: