Днес е Денят за размисъл

От полунощ започна Денят за размисъл преди парламентарните избори в неделя.

Забранена е политическата агитацията и оповестяването на социологически данни за нагласите на избирателите.

В днешния ден – 3 април, изборната администрация продължава да работи и да подготвя вота. Районните избирателни комисии предават на секционните, всичко необходимо за изборния ден, разказва БНР.  3 април е и крайният срок, който ЦИК даде на РИК да регистрира застъпниците на кандидатските листи и да им издаде удостоверения. До 3 април всички СИК трябва да са получили машините за гласуване.

В надпреварата за народни представители се включват 6895 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции, има и независими кандидати. Общият брой на избирателите е 6 732 316 души.

Секциите, в които ще гласуваме в неделя, са малко под 12 хиляди, като в почти 9400 от тях ще можем на заявим вота си машинно.

Ще се разкрият и секции в Ковид-отделенията в болниците в страната.  Секциите в чужбина ще са 465.  Най-много те ще са в Германия, Турция, САЩ и Великобритания.

Регистрирани са 28 организации, които ще наблюдават изборите, акредитирани са 3401 наблюдатели. 5 са социологическите агенции, които ще работят за екзит пол, припомня и БГНЕС.

Източник: https://www.dunavmost.com/

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар