Медицинските работници в Италия остават без заплати, ако не се ваксинират

Медицинските работници в Италия са задължени да се ваксинират срещу коронавируса или могат да останат без заплати

Правителството на премиера Марио Драги одобри задължителна ваксинация, за да може да се защитят колкото е възможно повече медици, както и тези, които са в среда, която увеличава риска от заразяване, пише „Гардиън“, предаде News.bg

Решението е взето след възникването на огнища на коронавирус в италиански болници, които се смята, че са свързани с отказ на здравни работници да се ваксинират срещу коронавриуса.

Законът задължава медицинските лица в частния и обществен сектор, както и фармацевтите, да се ваксинират или са пред риск да бъдат понижени, преместени и отстранени за 8 месеца без заплащане.

През март италиански съдия в град Белуно отхвърли обжалване на 10 здравни работници от домове за социална грижа, които останаха без заплати през февруари след отказ да се ваксинират.

Италия също въведе закон в защита на здравните работници от съд, ако пациент почине, след като му е била поставена ваксина срещу коронавируса. Мярката е въведена в отговор на разследване на непредумишлено убийство. Сицилианец е починал след ваксиниране.

Над 10 милиона италианци са получили първата доза, от които 3,1 милиона са с две дози.

Източник: https://www.dunavmost.com/

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар