Блокадата в Суецкия канал донесе огромни загуби за застрахователите

Блокирането на Суецкия канал за близо седмица ще доведе до големи загуби за британската застрахователна компания Lloyd’s.

Важната водна пътна артерия продължава да се разчиства от натрупалите се кораби след успешното преместване на заседналия голям контейнеровоз, който блокира за седмица трафика през канала и причини хаос в световните вериги за доставки, предава NOVA

По-рано тази седмица кредитната агенция Fitch предупреди, че глобалните презастрахователи вероятно ще се сблъскат с искове за стотици милиони евро заради инцидента в Суецкия канал. Очаква се исковете за застраховка „Гражданска отговорност“ за кораби и товари, засегнати от закъснението, първоначално да попаднат на отговорността на застрахователя на кораба Ever Given, но Lloyd’s може да е отговорен за между 5 и 10% от общите презастрахователни искове.

От Lloyd’s of London заявиха, че е твърде рано да се прецени точната загуба, но прогнозите са за поне 100 милиона долара.

Пазарът в Лондон вече регистрира загуба от 900 милиона паунда през 2020 г. заради пандемията след печалба от 2,5 милиарда паунда през 2019 г. Освен това се очаква компанията да изплати близо 3 милиарда и половина паунда през 2020 г. по искове без презастраховане, свързани с COVID кризата като много от тези плащания идват след отмяна на големи събития като тенис турнира на Уимбълдън.

След няколко локдауни поради пандемията Lloyd’s of London ще бъде отворен отново на 17 май. Проучванията показват, че повечето служители на застрахователния пазар очакват да се върнат в офиса най-малко по три дни в седмицата.

Източник: https://www.dunavmost.com/

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

%d bloggers like this: