Германия съобщи за още случаи на тромбоза след ваксинация с „АстраЗенека“

Седем души с тромби са починали

Медицинският регулатор в Германия съобщи днес, че е получил данни за 21 случая с необичайни тромби у хора, ваксинирани наскоро с препарата на „АстраЗенека“ срещу Ковид-19. В имейл на Института „Паул Ерлих“ до Асошиейтед прес се казва, че седем души с тромби са починали, съобщава БТА.

Появата на необичайна форма тромби в главата накара няколко европейски държави временно да спрат по-рано този месец употребата на препарата на „АстраЗенека“ срещу коронавируса. След експертен преглед медицинският регулатор на ЕС констатира, че рисковете от евентуалните странични ефекти трябва да бъдат включени в листовките с информация за ваксината. Повечето страни от ЕС подновиха прилагането на ваксината на „АстраЗенека“.

Според съобщението на Института „Паул Ерлих“ тези 21 случая са регистрирани преди 25 март, като в 12 от тях кръвната картина на пациентите е показала необичайно ниско ниво на тромбоцити.

Деветнайсет от случаите са при жени на възраст от 20 до 63 години, а два са при мъже на 36 и 57 години.

През периода, проучен от Института „Паул Ерлих“, в Германия са били поставени около 2,27 млн. първи дози от „АстраЗенека“.

Източник: https://www.dunavmost.com/

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар