Приятелски жест: Даваме 5 000 ваксини на Северна Македония, обяви премиерът Борисов

Другата седмица страната ни ще получи над 200 000 ваксини

Ще предложим 5000 ваксини да изпратим за Република Северна Македония – като истински приятелски жест за здравето на хората. А през април ще получим повече от милион ваксини, съм убеден.“

Това обяви премиерът Бойко Борисов, който в рамките на днешния ден инспектира и компресорна станция „Лозенец“, където тече втори етап от модернизацията, информира KлубZ

Години наред България ще получава транзитни такси от преноса на газ, които ще са от полза за поколения напред“, изтъкна министър-председателят, който направи оглед на дейностите по модернизация на компресорна станция „Лозенец“.

Там се изграждат два нови газотурбокомпресорни агрегати, които са от най-ново поколение, производство на американската компания Solar Turbines, пише правителственият пресцентър.

Премиерът Борисов напомни за последователните усилия на правителството страната ни да не бъде само обикновен краен клиент на газовия пазар.

На псевдодемократите не е нужно да се доказваме колко добри евроатлантически партньори сме, неслучайно имаме най-добрите компресори“, категоричен беше премиерът.

„Всеки ден от тази седмица между 38 и 40 млн. куб. м. газ са пренесени през нашата газопреносна система във всички направления, включително за румънския, сръбския, гръцкия пазар и за пазара на Република Северна Македония“, заяви министър-председателят.

Това са най-добрите американски компресори, свръхмодерни и най-скъпи. За да има тази технологична възможност, ние сме мислили, проектирали и изградили“, подчерта премиерът Борисов.

По-късно той се появи пред свои почитатели и строители и в квартал „Речица“ – Сливен.

В квартал „Речица“ в Сливен започна изграждането на канализация за отпадъчни води. Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда“ и е на стойност 19 млн. лв.„, написа премиерът и се снима със свои почитатели.

Източник: https://www.dunavmost.com/

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар