Германците са „ЗА“ имунизационен паспорт

Проучване посочва,  че повечето германци са съгласни на имунизационен паспорт, който ще им позволи да посещават без ограничения обществени места

Повечето германци искат имунизационни паспорти за COVID-19, които ще им позволяват да посещават театри, фитнеси, спортни събития и дори ще улесняват пътуване, информира ДПА и News.bg.

Проучването на YouGov за германската медия показва, че 16% подкрепят въвеждане на „зелени паспорти“ веднага по примера на Израел. 44% са на мнение, че трябва да се изчака, докато всички хора в Германия получат възможност да се ваксинират, което според настоящите планове трябва да се случи до 21 септември.

35% са против въвеждане на имунизационни паспорти, които дават предимство на ваксинираните пред тези, които не са си поставили ваксина.

Миналата неделя Израел въведе „зелени паспорти“, които осигуряват редица предимства на тези, които са се възстановили или са ваксинирани срещу коронавируса.

Евролидерите се договориха в четвъртък, че през следващите 3 месеца трябва да се разработи идеята за европейски имунизационни паспорти.

В анкетата на YouGov Deutschland са участвали 2030 души от 24 до 26 февруари.

Източник: https://www.dunavmost.com/

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

Абонирай се за новини от 60sekundi.com

Абонирай се за ТОП ПРОДУКТИ И ОФЕРТИ от Bg-Oferta.com

Успешно се абонирахте за получаване на актуални новини

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Новините днес - 60sekundi will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d bloggers like this: