Евролидерите се споразумяха да ускорят производството и доставката на ваксини

Новината съобщи председателят на Евросъвета Шарл Мишел

Страните от Европейския съюз се споразумяха да ускорят производството и доставките на ваксини срещу коронавируса.

Новината съобщи снощи председателят на Евросъвета Шарл Мишел след виртуалната среща на евролидерите, предаде bTV.

Коментарът му дойде на фона на критики към Еврокомисията и страните от общността в погрешни решения в общата програмата за имунизация, която изостава в сравнение с Израел, Великобритания и Съединените щати.

Главният ни приоритет сега е да ускорим производството и доставката на ваксини и ваксинациите в целия Европейски съюз. Искаме по-голяма предвидимост и прозрачност, за да бъдем сигурни, че фармацевтичните компании ще спазят ангажиментите си„, заяви Мишел.

Уверени сме, че ще постигнем целта си до края на лятото да ваксинираме 70% от пълнолетното население. Това са 225 милиона души в Европейския съюз“, заяви от своя страна председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Да бъдем максимално твърди с фармацевтичните компании да си използват капацитетите и съответно да си спазват договорите. Ние стриктно сме ги спазвали, стриктно сме дали пари, за да направят съответните проучвания, да създадат ваксината. Сега не е честно да бъдат давани на други страни“, каза премиерът Бойко Борисов.

Източник: https://www.dunavmost.com/

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

Абонирай се за новини от 60sekundi.com

Абонирай се за ТОП ПРОДУКТИ И ОФЕРТИ от Bg-Oferta.com

Успешно се абонирахте за получаване на актуални новини

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Новините днес - 60sekundi will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d bloggers like this: